10 років тому Володимир Кличко побив “російського витязя”

Рівно 10 років тому, 5 жовтня 2013 року, в московському спорткомплексі “Олімпійський” наш легендарний боксер Володимир Кличко за очками переміг в 12-раундовому бою росіянина Повєткіна і зберіг чемпіонські титули за версіями WBA, IBF, WBO, IBO та журналу The Ring.


5 жовтня 2013 року у московському спорткомплексі «Олімпійський» у Москві відбувся довгоочікуваний бій двох олімпійських чемпіонів з боксу у суперважкій вазі — між українцем Володимиром Кличком (1996) та росіянином Олександром Повєткіним (2004). На кону були світові чемпіонські титули за версіями WBA, IBF, WBO, IBO та журналу The Ring. Всі вони належали Володимиру Кличко.

Бій, від першого і до останнього раунду, відбувався під диктування українця. Вже в другому раунді так званий “російський вітязь” опинився на підлозі московського рингу – нокдаун! До екватора бою Повєткін підійшов з гематомою та підбитим правим оком. Друга половина поєдинку перетворилася на відкрите побиття господаря рингу. До речі, на підлозі останнього росіянин побував ще три рази.

Результат 12-раундового бою — перемога Кличка одноголосним рішенням суддів. Цифри на трьох суддівських картках були однаковими – 119:104. За цей поєдинок Володимир отримав рекордний для себе гонорар в розмірі 17,4 млн доларів. Після цього бою Кличко ще тричі захищав свої титули, поки 28 листопада 2015 роки не зазнав поразки від Тайсона Ф’юрі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *