60 років тому “дубовий гай” проголосили пам’яткою природи

Єврейська лікарня, Запорізький автозавод та “Дубовий гай” — ці та інші історичні цікавинки Запоріжжя в новому випуску нашої традиційної рубрики.


Єврейська лікарня Олександрівська. Початок минулого століття.
Петро Іванов
Василь Істомін
4 листопада 1959 р. Збирання мікролітражного автомобіля «Запорожець» в експериментальному цеху заводу «Комунар». ДАЗО.
“Дубовий гай” у 1963 році. Фото з архівів Світлани Смірнової.
“Дубовка” в 1960-і роки.

Ще декілька ретро-світлин “Дубового гаю”:

Друзі, продовжую вам розповідати про наше місто. В мене та у Запоріжжя ще стільки цікавого — розповідати й розповідати. Тож не зупиняюсь — навіть в лавах ЗСУ та завдяки вашій підтримці. Щиро дякую всім, хто підтримує! Подякувати за статтю, пригостити мене кавою, або підтримати появу нових статей чи взагалі роботу сайту можна за наступними реквізитами:
Карта: 4149 6293 3142 8607 (Приват, Вертепний Р.В.).
PayPal: retrozp@gmail.com.

 © Роман Акбаш, akbash.zp.ua, 28 листопада 2023. Текст статті та фотоматеріали до неї поширюється за ліцензією «Creative Commons із зазначенням авторства 4.0 Міжнародна (CC BY 4.0)» та з обов’язковим активним гіперпосиланням на цю вебсторінку. Будь-яке використання без виконання вищезазначених умов забороняється. Дякую за розуміння!

2 thoughts on “28 листопада в історії Запоріжжя

  1. Ходили з першою вчителькою до Дубовки, то вона нам показувала дуб Махно. У стовбур були вбиті залізні кілки, начебто зверху було кулеметне гніздо. Чи відповідає це дійсності , не можу сказати. Але зараз такого дерева вже не знахожу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *